Škola košarke

Stranice škole košarke su posvećene budućim košarkašima i njihovim roditeljima da se upoznaju sa našim programom škole te nekim osnovnim podatcima

pozivamo sve diječake da se upišu u školu košarke i nauče prve dvokorake, vođenja lopte da se zabave i igraju košarku

Welcome to Our basketball school Dobro u našu školu košarke!

O ŠKOLI

ŠKOLA KOŠARKE JE POČELA SA RADOM 2002 GODINE A POKRENUTA JE IDEJOM MILJANA VORKAPIĆA DA SE KLUB KRENE SA ULAGANJEM ISKLJUČIVO U MLAĐE DOBNE KATEGORIJE TE DA SE SVE USMJERI U RAZVOJ DIJECE I POPULARIZACIJI KOŠARKE MEĐU MLADIMA. šKOLA DANAS OKUPLJA SVAKE GODINE OKO 20 DJEČAKA KOJI SE NATJEČU U MLAĐE KADETSKIM, KADETSKIM, JUNIORSKIM I SENIORSKIM LIGAMA.

ŠKOLA BILJEŽI ZAPAŽENE USPJEHE A TI USPJESI NISU SAMO NA SPORTSKOM PLANU, VEĆ I NA ONOM OBRAZOVNOM, ZA KOJEGA TRENER VORKAPIĆ KAŽE DA I JE CILJ CIJELE ŠKOLE. UZ BAVLJENJE SPORTOM POSTIĆI FIZIČKO ZDRAVLJE, ODRŽAVATI GA TE SE UČITI ODGOVORNOSTI I RADU POSTIĆI ONO NAJVAŽNIJE A TO JE AKADEMSKI USPIJEH. JER BEZ OBRAZOVANJA NISI POTPUN SPORTAŠ.

ŠKOLA GODIŠENJE SA SVIM SELEKCIJAMA ODIGRA OKO 50 UTAKMICA TE SE ZBILJA USPJEVAMO U CILJU DA SVU DIJECU UKLJUČIMO U NATJECANJA , DA OSJETE KOMPETICIJU, ZDRAV NATJECATELJSKI DUH, PREPOZNAJU PORAZ I POBJEDU KAO DIO SPORTA I ŽIVOTA , TE DA IZ SVAKOGA PO NEŠTO I NAUČE.

juniori 2008/09

cedevita-ogulin 2008/09

juniori sezona 2008/2009

kadeti sezona 2004/2005

U 2011 GODINI ŠKOLA JE NASTUPILA U 3 KADETSKOJ LIGI OSVOJILA 1 MIJESTO I NASTPA SA JUNIORIMA U 2.JUNORSKOJ LIGI SKUPINA A, SVE U NATJECANJIMA ZAGREBAČKOG KOŠARKAŠKOG ZAVEZA

2010 GODINE ŠKOLA JE NASTUPILA SAMO SA KADETIMA U 4.KADETSKOJ LIGI I OSVOJI 2 MJESTO

2009 JUNIORI SU NASTUPILI U 1. JUNIORSKOJ LIGI , NAKON TEŠKIH KVALIFIKACIJA IZBORILI SU UTAKMICE SA CIBONOM, CEDEVITOM,ZAGREBOM, DUBRAVOM SAMOM KREMOM JUNIORSKE HRVATSKE KOŠARKE. U PRVOM DIJELU SEZONE SMO BILI DALEKO OD KVALITETE PROTIVNIKA ALI U DRUGOM DIJELU POTPUNO RAVNOPRAVAN PROTIVNIK, IZGUBILI SVE MEČEVE TIJESNO A U ZADNJEM KOLU OSTAVRILI I PRVU POBJEDU PROTIV EKIPE ZAGREBA KOJA JE SA TOM GENERACIJOM KASNIJE BILA VICE PRVAK HRVATSKE

2008 GODINE KLUB JE IGRAO SA KADETIMA I JUNIORIMA U 3. I 2. JUNIORSKOJ LIGI GDIJE SMO SUPERENO BEZ PORAZA PROŠETALI SE KADETSKOM LIGOM DOK SU JUNIORI OSTVARILI 2 MJESTO ČIME SU IZBORILI KVALIFIKACIJE SLIJEDEĆE GODINE ZA 1B LIGU ŠTO NAS JE KASNIJE I GURNULO U 1 LIGU.

2007 GODINE NASTUPALI SMO SA MLAĐIM KADETIMA I KADETIMA

2006 SAMO SA MLAĐIM KADETIMA

2005 ISTO SA MLAĐIM KADETIMA

prva utakmica kadeta nakon što je klub ponovno počeo sa radom , odigrana je u Karlovcu protiv ekipe Žorona, poraz je bio uvjerljiv ali kao i svaki početak što je težek bio je i ovaj. 2004.godina

božićni turnir Karlovac 2007 osvojena srebrna medalja, poraženi od cibone u finalu 6 poena razlike

najbolji strijelac trica božićnog turnira Potjeh Kurtović

dodjela medalja

pripreme bjelolasica 2009

 

TRENERI

MILJAN VORKAPIĆ - VODITELJ ŠKOLE KOŠARKE

ČLAN UDRUGE HRVATSKIH KOŠARKAŠKIH TRENERA OD 2002 GODINE, REGISTRIRANI TRENER HRVASTKOG KOŠARKAŠKOG SAVEZA OD 2002 GODINE.

PROFESOR KINEZIOLOGIJE

POLAZNIK MEĐUNARODNOG FIBA ŠKOLOVANJA fecc 2011-2013

 

NEVEN MIRIĆ -SENIORSKI TRENER

ČLAN UDRUGE HRVATSKIH KOŠARKAŠKIH TRENERA OD 2002 GODINE, REGISTRIRANI TRENER HRVASTKOG KOŠARKAŠKOG SAVEZA OD 2002 GODINE.

JOSIP PUŠKARIĆ-POMOĆNI TRENER

 

 

 

 

USTROJ ŠKOLE

USTROJ ŠKOLE:

POLAZNICI SE PRIMAJU OD 9 ili 10 GODINA , OVISI O FIZIČKIM PREDISPOZICIJAMA DJETETA PA SVE DO 14 GODINA ŠTO ISTO TAKO OVISI O MOTORIČKOM RAZVOJU POJEDNCA.

CILJ ŠKOLE JE PRVENSTVENO PRAVILAN I ZDRAV SPORTSKI RAZVOJ TE RAZVOJ MORFOLOŠKIH I PSIHOFIZIČKIH OSOBINA DJETETA. PRATI SE I AKADEMSKI RAZVOJ ŠTO JE I UVIJET DA SE MOŽE TRENIRATI. A ISTO TAKO CILJ JE TRENERA DA PRUŽI POMOĆ I POMOGNE ONIMA SA SLABIJIM AKADEMSKIM USPJEHOM DA POSTIGNU ŽELJENI TE DA USPIJU U ŠKOLI I KOŠARCI.

ŠKOLA KOŠARKE ZA NAJMLAĐE SE ODVIJA 3 PUTA TJEDNO PO 90 MINUTA TE 1 UTAKMICOM VIKENDOM OVISO O TRAJANJU LIGE I SAMOGA KALENDARA NATJECANJA.

DJECI SU OMOGUĆENI NAJBOLJI UVIJETI OD DVORANE , PREKO SPRAVA, POMAGALA, REKVIZITA I NARAVNO TRENERA. POLAZNICI DOBIJAJU POTREBNU OPREMU ZA TRENIRANJE I ODIGRAVANJE UTAKMICA.

STARIJE UZRASNE KATEGORIJE IMAJU TRENINGE OD 4 PA I 5 PUTA TJEDNO TE NAJMANJE 1 A PONEKAD I VIŠE UTAKMICA VIKENDOM.

NAJSTARIJI POLAZNICI ŠKOLE , A TO SU NAJČEŠĆE MATURANTI SREDNJE ŠKOLE IGRAJU JUNIORSKE I SENIORSKE LIGE.

trening 2011

trening 2008

juniori 2008

OSNOVNI PROGRAM ŠKOLE KOŠARKE (mlađi kadeti)

*ŠKOLA TRČANJA-ATLETSKI PROGRAM (razvoj koordinacje, brzine i agilnosti)

*OSNOVE STRETCHINGA (upoznavanje sa važnosti istezanja prije i poslije treniga, dinamički i statički model)

*OSNOVNI KOŠARKAŠKI STAVOVI (osnovni obrambeni stavovi, osnovi napadački stav , sa loptom bez lopte, stav trostruke prijetnje)

*VOĐENJE LOPTE ( viježbe manipulacije loptom, viježbe vođenja u mjestu , viježbe vođenja u kretanju, promijene pravca kretanja sa bez lopte)

*DODAVANJE LOPTE (osnovni stavovi, dodavanja sa dvije ruke, dodavanja sa jednom rukom)

* ŠUTIRANJE NA KOŠ ( svladavanje dvokoraka kao osnove šutiranja i svladavanje osnovnog šuta iz mijesta, iz vođenja lopte i iz dodavanja)

*OSNOVNE KOŠARKAŠKE KRETNJE BEZ LOPTE( kretnje bez lopte u napadu, kretanje bez lopte u obrani -osnovni obrambeni stav i kretnje u stavu-diagonalno, paralelno, prelasci iz jednog kretanja u drugo)

stav trostruke prijetnje i obrambeni stav

nastup naših igrača na školskom među regionalnom natjecanju, osvojeno 3.mjesto 2007.god.

klinci

 

Home Page | Lockeroom | Time-Out | Streetball | Škola košarke | Contact Details
2011 Košarkaški klub Ogulin. All Rights Reserved
Website templatesBusiness directory UKYellow pages USWebsite design companyWeb design directoryWeb design directory AustraliaWeb design directory CanadaFree sports web templates